De biografie van Erik

Biografie foto van Erik

Erik speelt van kleins af aan muziek. Als 7 jarige jongen begon hij met drummen. Een jaar of 2 later begon hij met trompet spelen. Na 7 jaar trompet, Mellophone, trombone en tuba gespeeld te hebben vond hij het tijd om zijn horizon te verbreden.
Voor zijn verjaardag kreeg hij een gitaar en bood een goede vriend aan om hem gitaarles te geven. 2 Jaar later groeide deze hobby nog verder uit en werd de trompet aan de wilgen gehangen. Op zijn 18e jaar had Erik zijn eerste betaalde optreden, als zanger, toetsenist, gitarist, te pakken .Dit smaakte naar meer en in de jaren hierna heeft Erik de eerste zanglessen genomen. Erik is toen lid geworden in de band “The Fuse” uit Avenhorn als toetsenist, gitarist, zanger.
Daarna ontstond het duo “Enterprise” samen met Masha Lukassen. Met dit duo heeft hij jaren lang met veel succes opgetreden op feesten, bruiloften en andere evenementen.
Na 2 jaren van sabbatical kwam daar “4 decibel” om de hoek kijken, niet veel later omgedoopt in covertrio “MixedMingle“. Deze laatste bestaat inmiddels sinds 2004 en na een wisselende bezetting is deze inmiddels terug gebracht tot een cover duo. Dit duo bestaat uit Ester Krijgsman en Erik.

Erik gaat solo

Nu na jaren van samen muziek maken heeft Erik besloten om ook solo het succes te gaan beproeven. Het repertoire bestaat nu nog uit een diversiteit van covers in diverse talen.
Sinds September 2013 is dit aangevuld met zijn debuutsingle “Mooie Meid” en de single “Mooier dan de Mona Lisa” uit oktober 2014.

Naast al deze persoonlijke projecten, werkt hij ook mee aan producties van andere artiesten. Dit doet hij met gitaar partijen of achtergrond zang. Voorbeelden zijn de single “Jij en ik” van Theresa en de debuut single “Wat een heerlijke nacht” van Roel van der Wielen.

De samenwerking met Roel heeft inmiddels geleidt tot het onstaan van het duo “Roel en Erik”. Roel en Erik zullen regelmatig in het land te vinden zijn, om hun energieke zang en entertainment show te brengen.

Erik presenteert bij Heerhugowaard alife

Sinds Januari 2014 is hij ook werkzaam als radio presentator. Hij presenteerd de radioshow Hollandse Hits Alife, bij het locale RTV station Heerhugowaard Alife. Deze show is elke week op dinsdag avond van 20:00 tot 22:00 te beluisteren. Internetradio www.heerhugowaardalife.nl, Kabel 89.0 en natuurlijk via de ether 106.7FM.

Benieuwd geworden? Boek, luister en kijk.